Ond film om Godhavn

Det meste af sit efterhånden 67-årige liv har Poul-Erik Rasmussen stået uden for fællesskabet. Dét har ændret sig markant de senere år og senest meget overvældende med ’Der kommer en Dag’.
– Filmen fortæller historien om børnehjemsdrenge som mig og vores traumatiske barndomsår på børnehjemmet Godhavn i Nordsjælland.
I filmen kaldes børnehjemmet Gudbjerg. Lars Mikkelsen spiller forstander Heck, som jeg husker alt for godt fra virkelighedens forstander Chr. Bek. Mine egne oplevelser går igen i drengen Erik, der prøver at beskytte sin lillebror Elmer imod Hecks vold og magttyranni.
Undervejs i optagelserne blev Poul-Erik og Lars jeg fine venner. I Hus Forbi i maj interviewer Poul-Erik Lars Mikkelsen.
– Det kan være fint at spille dumt svin, fordi skurkerollen udfordrer vores etik og moral. Men vi blev tomme indeni og kede af at skulle behandle ungerne sådan. Undervejs måtte Lars (Ranthe, en anden skuespiller, red.) og jeg tage på nogle fisketure og drikke nogle bajere for at lade op til næste optagelse. Der er scenen, hvor jeg slår virkelig hårdt til Erik og tværer hans ansigt ned i en tallerken med kartofler og brun sovs. Jeg tror, vi tog den om 17 gange. Kan du gøre det en gang til? Er du ok? Alle var meget opmærksomme på ikke at begå overgreb på drengene i en film, der handler om overgreb, fortæller Lars Mikkelsen.
Læs hele artiklen i Hus Forbi.