Hjemløse Rio i skyggen af OL

De Olympiske Lege i Rio de Janeiro er over os, men for de 5000 hjemløse i Rio er den uden betydning. Adskillige af de hjemløse i Rio kommer fra andre egne af Brasilien, hvor fattigdommen er større og klimaet koldere.
I det varme og smukke Rio søger de især til rige kvarterer som Copacabana og Ipanema. Her udnytter de, at mange kirkesamfund gerne vil levere med billig mad fra et folkekøkken, eller deler ud af tæpper og brugt tøj.
Overalt i Rio er der skilte, der fortæller, at De olympiske Lege er kommet til byen. Myndighederne har investeret milliarder i OL 2016, men bevilger stort set ingen penge til de hjemløse. Den økonomiske krise, som betyder at byen faktisk er klar til OL får en del mere omtale her op til legene end de sociale problemer. Der er dog en positiv ting ved krisen: Godt nok er der ikke penge til at hjælpe de hjemløse, men der er heller råd til at bruge kræfter på at genere eller fjerne dem. På billedet samles en gruppe hjemløse i en park, hvor der en time senere vil være udlevering af morgenmad.
Læs mere i Hus Forbi i august, hvor journalist Arne Skadhede rapporterer fra Rio.