Ingen løfter om bedring

Formanden for Socialdemokratiet Mette Fredriksen vil ikke love, at Venstreregeringens sociale nedskæringer bliver neutraliseret. Det er et ønske. Men hvordan og hvornår, det kan ske, kommer an på, hvilken økonomi, hun overtager, hvis hun bliver statsminister.
Det siger hun i et interview med Hus Forbis oktober-udgave, som kan købes af Hus Forbi-sælgerne til og med mandag den 31. oktober.
– Den nuværende regering undervurderer problemerne. Jeg er nok ikke den eneste, som er træt af at høre på messen om, at folk bare kan få sig et arbejde. Så nemt er det ikke, og sådan kommer det heller ikke til at gå for alle. Vi stemte imod at indføre både 225-timersreglen og kontanthjælpsloftet, og det er vores ønske at lave begge dele om. Hvornår vi kan lave det om, kommer an på, hvilken økonomi vi overtager, og hvad vi har af muligheder.
– Jeg udskriver ingen dækningsløse checks, men det er klart, at det er noget, vi ønsker at lave om på, sagde Mette Frederiksen til Jonas, som er en ung hjemløs fra forsorgshjemmet Saxenhøj.
Jonas ville også gerne vide, om Mette Frederiksen anerkender, at der er en sammenhæng mellem dine egne reformer og den stigende hjemløshed blandt unge. Hendes reform betød, at unge straks de kom på kontanthjælp fik en SU-lignende ydelse og ikke samme beløb, som de ældre.
– Vi skal tage det dybt alvorligt, hvis reformen ikke virker, som den var tænkt. Det skal vi selvfølgelig kigge på, sagde Mette Frederiksen.
Foto: Mette Kramer Kristensen