Hug til partiformandens reform

Det er for svært at få førtidspension, siger Aalborgs rådmand for Familie og Beskæftigelse, Mai-Britt Iversen til Hus Forbi.

Hun fortæller til Hus Forbi, at kommunen har svært ved at få enderne til at ødes i budgettet, fordi der i forhold til flex-job og førtidspensionsreformen er flere, som belaster budgettet, fordi de ikke kan få tildelt en førtidspension.

Du nævner en reform, som din partiformand stod bag i sin tid. Du mener simpelthen, at folk ikke kan komme nogle vegne på grund af den?

– Ja, og man har jo set en praksis fra Ankestyrelsen, som betyder, at i Aalborg, hvor der ikke bliver givet mange pensioner, da siger Ankestyrelsen, at vi giver for mange pensioner, siger rådmanden til Hus Forbi.

Hun uddyber:

– De siger, at den og den skulle ikke have haft en pension eller den og den skulle være afprøvet yderligere. Nu har reformen kørt et stykke tid. Ressourceforløbene har kørt et stykke tid. Vi må ikke glemme, at det, reformen startede med, var at folk skulle nærme sig arbejdsmarkedet. Nu er det efterhånden blevet sådan, at bare folk får det en lille smule bedre, skal de blive i et ressourceforløb. Men det kan de jo godt få, selv om de får førtidspension.

– Jeg synes, det er vigtigt, at den bliver evalueret. Og vi har her i Aalborg sagt, at de må godt lette lidt på låget i fortidspensionsteamet. Fordi man skal dokumentere, at folk rent faktisk kan flytte sig. Ellers bliver det jo et hamsterhjul, folk kommer til at rende rundt i. Og det er jo ikke meningen, siger Mai-Britt Iversen til Hus Forbi’s april-udgave.

FOTO: MICHAEL BO RASMUSSEN