Olsen sætter ord på

To vendelboer, som er havnet i smilets by, mødes på Café Englen i Studsgade i Aarhus. Nemlig sangeren og sangskriveren Allan Olsen fra Frederikshavn og Hus Forbi-sælger René Andresen fra Bedsted.

René interviewer Allan til Hus Forbi om Allans nye album, Hudsult, og singleudspillet ’Gadens Tommelise.’

Der er en fællesnævner mellem de to vendelboer, der mødes i Jyllands bedste bud på en storby; Allan Olsen har sat ord på nogle af de miljøer, hvor René færdes.

I sange som ’Staklernes Hus’ og ’Taberens søn’ har han sat den sociale udstødelse i perspektiv, og så har han skrevet om Hus Forbi-sælger Ezekias Karl Peter A. Berthelsen, som var kendt i Frederikshavn som ‘Grønlænder-Kalle’ i sangen ‘Da jeg trak renter’.

’Jeg så Grønlænder Kalle i konsumkajens duft, han fløjter to melodier i den samme mundfuld luft,’ synger Allan.

Inspirationen til ’Gadens Tommelise’ kommer fra et af de mest omdiskuterede steder i Aarhus, nemlig Klostertorv, hvor butiksdrivende, politikere og andre har det meget svært ved, at de udsatte holder til dér, ofte i en eller anden form for rus.

I sangen opfordrer han ’Gadens Tommelise’ til at lægge sig i parken og finde ro, der hvor ‘ingen lovmænd, ingen gårdmænd og vagtmænd tager dig væk.’

Læs Renés interview med Allan i Hus Forbi i maj. Foto: Mette Kramer Kristensen.