Fra kælderen på Floss og ud på gaden

’Jeg har set dig på Insta, og jeg har set dig i kælderen på Floss. Jeg ved du gik på Det Fri. Jeg ved du ikke giver en flyvende fuck. Du kunne være min flippertøs’, synger Uffe Lorenzen på sit første soloalbum, ’Galmandsværk’.

På Floss som ligger i Larsbjørnsstræde i den såkaldte Pisserende i Københavns indre by satte Hus Forbi-sælger og flippertøs Caroline garage- og syrerockeren Uffe Lorenzen stævne.

Han indspillede ’En underlig kop te’ med Spids Nøgenhat, før han brød igennem under navnet Lorenzo med garagerockbandet Baby Woodrose.

Han fortæller Caroline, hvorfor teksterne på det ny album er mere samfundskritiske – for ikke at revsende – end det meste, som han ellers har5 lavet.

– Når man rejser udenfor Danmarks grænser og siger, man er fra Danmark, så siger folk ’Ah, the happiest nation in the World’. Det er ligesom blevet vores image ude i verden af en eller anden underlig årsag.

– Jeg oplever, at næsten alle de unge mennesker lider af angst, er deprimerede, diagnosticerede og får piller for at kunne fungere. Eller selvmedicinerer sig med alkohol. Det hænger ikke særlig godt sammen med det billede. Og så kunne jeg ikke lade være med at blive lidt bidsk, siger han i interviewet, som kan læses i sin fulde længde i Hus Forbi. Hus Forbi kan læses hele måneden. ’Galmandsværk’ kan købes fra i dag. Mette Kramer Kristensen har fotograferet i kælderen på Floss.