Jul med Piraten

 

En flok øl, lidt stærk tobak og høj techno-musik. Sådan bliver Piratens solo-juleaften

Den høje mand med gråsprængt fuldskæg, skørter og lyserød strikhue skubber den lyskædesmykkede barnevogn, han kalder for sin ’baby’, foran sig. Den er hans hjem.  Den høje mand er kendt viden om i landet som Piraten efter 17 års liv på gaden, men hans borgerlige navn er Erik Jensen.

Den snart 63-årige Hus Forbi-sælger er ikke den, der sådan fejrer julen med alt for meget pynt. Bortset fra, at han lever på gaden og som sådan aldrig komme til at slippe for al den pynt, andre har hængt op.

– I stedet giver vi den gas nytårsaften, siger Piraten, der har planlagt en juleaften med øl, lidt stærk tobak og det transportable musikanlæg, han altid har med sig rundt i barnevognen.

For han holder af musik.

– Jeg er nok også lidt kendt for at gå rundt i gaderne og spille høj techno. Det virker på mig. Det skaber orden i mit hoved, og det er den bedste måde for mig at starte dagen på, fortæller den rutinerede landevejs-farer.

Han slipper selvfølgelig ikke for julen. Alle, der lever på gaden, må leve med julepynt og den voldsomme trængsel og alarm, der hører med. Læs om, hvordan Piraten klarer julen i Hus Forbi. Skynd dig at købe den!