Hjemme hos sælgerne

Stor tak herfra til alle Hus Forbi’s læsere for at møde vores folk på en god og ligeværdig måde. Og en særlig tak til jer fem familier, som i den forløbne måned har inviteret os indenfor, lavet mad med os og nydt et måltid sammen med os i jeres egne hjem.

Det var varme møder i en kold uge i februar. Vi oplevede store forskelligheder med hensyn til tro, levestandard, erhverv og den måde, vi lever på. Men fælles for alle, vi har mødt, er en stor åbenhed og en stor kærlighed til livet og til andre mennesker.

Som Susanne, der er Hus Forbi-sælger men også en dygtig, næsten færdiguddannet kok, siger: ‘Det er rart at være noget andet end hjemløs og udsat.’ Det kommer vi i arbejdet med Hus Forbi ikke uden om, at sælgerne er.  Men turen rundt hos familien Danmark viste så tydeligt, hvor vigtigt det er også at se alt det andet, et medmenneske rummer. Og det er jo det, alle I dejlige læsere gør, når I køber en avis af en sælger og måske også får en lille snak med på vejen. I sælgerugen, hvor vi var rundt, blev der bare lidt mere tid til at komme ind på hinanden. Det var fantastisk at mærke den store tillid, der kommer til udtryk ved, at folk sådan inviterer os indenfor i deres private hjem.

Vi har samtidig lavet en lille undersøgelse, hvor vi har spurgt læserne, hvad de synes om Hus Forbi. Det vil vi bruge i vores videre redaktionelle arbejde med avisen. Så tak for god respons også.

På Mette Kramer Kristensens foto er det sælger Oddur, der svinger stegepanden sammen med redaktør Poul hjemme hos Grith. Rasmus og Lucas i Tilst.

Læs mod et særlige møde mellem læsere og sælgere i Hus Forbi i marts.