Ung og hjemløs

 

Ingen, der møder Johanne, vil gætte, at hun har været hjemløs, at hun har boet på Reden i Aarhus, og at hun i mange år har levet i et miljø blandt erfarne kriminelle og stofbrugere.

Hun er en ung, blond, dansk kvinde og ligner mere én, der kommer fra et skolelærerhjem eller noget i den retning. Det gør hun faktisk også. Begge hendes forældre er lærere, og hun er vokset op i et efterskolemiljø.

Men som 17-årig blev hun en del af miljøet med unge hjemløse i Mølleparken i Aarhus, og hun blev hjemløs. Imod disse odds tog alligel en HF-.eksamen, og i dag er hun studerende og har en bolig.

– Det er vigtigt at have nogle andre at spejle sig i som ung. Ellers bliver forbillederne nemt de hårde drenge i miljøet. Dem ser man lidt op til, alle de ældre, som er plus 30 eller måske plus 25 og rigtig hjemløse. Det var normalt at være hjemløs i miljøet, fortæller Johanne.

Læs interviewet med hende i Hus Forbi i juli, og læs også om organisationen ’Hjem til alles forsøg på at skaffe værtsfamilier, som unge hjemløse kan bo hos og spejle sig i.

Foto: Mette Kramer Kristensen