Regeringen smed André ud af kommunen

På vegne af socialminister Mai Mercado sendte Socialministeriet i februar to videoklip til Hus Forbi. De skulle dokumentere, at den lov om et udvidet zoneforbud, som Folketinget var i færd med at behandle, kan beskytte danske hjemløse i forhold til udenlandske hjemløse.

Det ene klip viser Hus Forbi-sælger André, som til TV2 Lorry fortæller, at han er blevet afkrævet beskyttelsespenge af udlændinge.

André sagde siden til Hus Forbi, at der var tale om velklædte udlændinge, som han ikke kunne forestille sig var hjemløse, der sov på gaden.

Det hører under socialministeren at sikre, at hjemløse kan få den hjælp, de har ret til. Derfor ville Hus Forbi gerne vide, hvordan ministeren ville sikre, at hjemløse fortsat kan få hjælp af kommunen, hvis de får et zoneforbud. Men ifølge Mai Mercado var det nærmest utænkeligt, at det ville kunne ske.

Nu blev André så ramt af zoneforbuddet. I den anledning har Hus Forbi spurgt socialminister Mai Mercado:

Hvordan kan det være en hjælp for André at blive udsat for zoneforbuddet?

Ændrer det din holdning til zoneforbuddet, at det faktisk rammer den selvsamme mand, som du har sagt, det skulle hjælpe?

Køb Hus Forbi i december og se, hvad han svarer. På Mette Kramer Kristensens foto er André sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Læs også statsministerens forsvar for den lovgivning, der gav André zoneforbud, i det nye Hus Forbi.