Til valgmøder med hjemløse og udsatte

Det var ikke hjemløse og udsatte, de to statsministerkandidater talte om i den sidste store valgduel mellem dem på tv. En LED-pære til forlygten på en bil blev tildelt en større rolle end samfundets udsatte.

Hjemløse og udsatte har heller ikke været emner i partilederrunderne.

Men der er heldigvis politikere, som året rundt prøver at gøre en forskel for hjemløse og udsatte, også ved at bruge noget af deres frihed på frivilligt arbejde.

Der er også politikere, som velvilligt stiller op og møder de socialt udsatte – i flere tilfælde sammen med Hus Forbis samarbejdspartnere og distributører.

Det giver vi lige tre eksempler på her.

Det siger noget om, hvor lang valgkampen har været, at det allerede var 18. marts, før valget blev udskrevet, at Kirkens Korshærs Kafe Klaus, som er Hus Forbi-distributør i Roskilde, sammen med Roskilde Domsogns Menighedspleje og det lokale Netværk mod Fattigdom stod bag et debatmøde i den gamle byrådssal i Byens Hus på Stændertorvet.

Lokalet var fyldt til randen. De tre organisationer havde inviteret kandidaterne Lars-Christian Brask (Venstre), Mette Gjerskov (Socialdemokratiet), Christian Juhl (Enhedslisten) og Merete Dea Larsen (Dansk Folkeparti) til dialog om og med samfundets udsatte, som fik lov at stille spørgsmål, der tog udgangspunkt i deres egen situation.

Søndag den 2. juni var der valgmøde hos Hus Forbis distributør i Aarhus, Værestedet i Jægergårdsgade. Socialdemokraten Jens Joel, Jakob Søgaard Clausen (Dansk Folkeparti), Theis Rubenke Sørensen (SF), Ali Aminali (de konservative), Iben Højaas Jeppesen (Liberal Alliance), Anne Hegelund (Enhedslisten) og Torsten Gejl fra Alternativet krydsede klinger.

Også dette var også et velbesøgt møde, hvor spørgelysten ikke fejlede noget.

I samarbejde med Landsforeningen af Væresteder havde Hus Forbi-distributøren SydhavnsCompagniet inviiteret til valgmøde og debat lørdag den 1. juni med fokus på væresteder og socialt udsatte.
Eyvind Vesselbo, som er tidligere socialordfører for Venstre, var i debat med Lone Loklindt (B), og Lars Vestergaard (O), Rosa Lund (Enhedslisten). Der kom en masse flinke mennesker, og der var en god debat med brugerne.

Men Vesselbo er jo ikke på valg. Han stiller ikke op.

– Det gør den gode mand desværre ikke. Desværre måtte vi sande, at der ikke er mange folketingspolitikere, som havde tid til at diskutere socialt udsatte, væresteder og satspulje, lyder det fra Landsforeningen af Væresteder.

Så må vi håbe, at en LED-pære eller noget andet – helst vælgerne på grundlovsdag, vil lyse op, så dem, der nu får ansvaret, kan få øje på de store sociale problemer, vi har i Danmark, og som Hus Forbi gør opmærksom på måned efter måned.

På billedet ses fra venstre Christian Juhl, Enhedslisten, Lars-Christian Brask, Venstre, Merete Dea Larsen. Danske Folkeparti og Mette Gjerskov, Socialdemokratiet, til vælgermøde i Roskilde.