Jens Marcussen


Jens, som blev født i Nuuk
i Grønland, boede i Danmark siden engang i 70’erne. Han holdt op med at arbejde for mange år siden, og efter en skilsmisse fra konen stod han pludselig uden lejlighed. Han levede i mange år på gaden. De senere år sov han som regel på pladsen foran Frederiksberg Rådhus med en sovepose og en pude.

Helbredet skrantede i nogen tid. Han endte også på sygehuset nogle gange i de sidste år. De fleste af hans kunder kendte ham fra Falkoner Allé, hvor han solgte Hus Forbi sammen med sin ven, Jimmy. Men han solgte også andre
steder, og alt i alt nåede han at være Hus Forbi-sælger i cirka 20 år.

Jens var oprindeligt uddannet brandmand og var brandmand og ambulancefører i ti år i Nuuk og siden i kort tid i København. Han holdt op
i slutningen af 1990’erne på grund af problemer med ryggen og hjertet. Han var med i kalenderen om hjemløses drømme i 2012. Jens drømte om at blive brandmand igen, og således fik læserne en fin indførsel i en brandmands arbejde. Da Hus Forbi skulle skrive for læserne om den nye sociolance, ambulancen for gadens folk, var Jens den oplagte hjemløsejournalist, som kunne stille de helt rigtige spørgsmål.

Blandt gadens folk spredte han godt humør og havde oftest et smil på læben. Han var en god kammerat og en god Hus Forbi-kollega.
Æret være hans minde
Hus Forbi