Steen Viggo

Mindeord.

Steen Viggo Jensen er død, 58 år gammel. Steen Viggo var et markant ansigt i den socialpolitiske debat. Han var med til at stifte Hus Forbi og var i en årrække fast bidragyder, blandt andet med den populære ‘Vorherres Køkkenhave’.

Derudover var han aktiv i de hjemløses organisation, Sand, samt af flere omgange i Rådet for Socialt Udsatte.Steen Viggo har vist aldrig været sådan lige at sætte i bås. Han var udstyret med utallige kvaliteter og egenskaber, der gjorde samværet med ham – både når det drejede sig om arbejdet i Rådet for Socialt Udsatte og de mere hyggeprægede situationer – spændende, berigende og overraskende.

Steen Viggo har i sit 58-årige liv prøvet mere end folk, der har rundet de 100 år! Han blev student som ung for så at blive svejser i Danmark og Norge. Derefter var han i Grønland som fisker. Nå ja, ægtemand og far blev han da også undervejs.  Han drog til skovs et par år – udeligger, som Steen Viggo selv ville kalde det. Og så skulle Sand hjælpes på benene. Hus Forbi skrev jo heller ikke sig selv og forfattervirksomheden skulle passes: Forlagsdirektør kunne han også kalde sig.

Hans vid, hans lune og hans skælmske blik vil blive savnet af alle os, der kendte ham.