En narkoman og en alkoholiker sidder på en bænk

Se billede →

Hvordan skjuler du dit misbrug for andre? Eller rettere: hvordan tror du, du kan skjule det? For det er synligt for alle og enhver, at du er stiv som et bræt eller så skæv, at jorden skælver under dig. Og hvordan kommer du ud på den anden side af misbruget? Så folk ser din person, frem for dit misbrug?

Jan og Lars har 2 ting tilfælles. Et tidligere misbrug og Stand-up comedy. Jan Carstensen er ædru alkoholiker på 6. år og Lars Rs er tidligere Hus Forbi-sælger og clean narkoman på 14. år. Sammenlagt har Lars og Jan været komikere i 25 år.

Denne tragi-komiske podcast handler om dét at komme af med skammen over at have været i et misbrug, og hvad man som pårørende kan gøre som vidne til en misbruger.

Følg dem på Facebook

Lyt til podcasten der hvor du henter dine podcast:

Apple Podcasts Google Podcasts Spotify Podcast Addict Spreaker Deezer


Afsnit 15: Anne Karin Broberg – part 2

Vi fortsætter med Anne Karin Brobergs vilde historie: “Når du bliver ædru, så kommer livet.” Hør Anne fortælle om at være igennem et alvorligt sygdomsforløb med brystkræft hvor hun dulmede frygten for at dø med en såkaldt håndtaske i form af et karton rødvin. Anne Karin reflekterer i den sidste episode, over hvad man kan sige til pårørende der ikke ved hvad man gør og siger til én, hvis drikkeri er ude af kontrol.

Afsnit 14: Anne Karin Broberg – part 1

Anne Karin Broberg er 60 år, revyskuespillerinde og ædru alkoholiker på 6. år. Hun kaldte sig selv “den pæne alkoholiker”, hvor vin var den primære drik. Hør Anne snakke om at vokse op i en generation, hvor man ikke talte om alkoholisme og hvor det var svært at “skille sig ud” fra normalen. “Hvorfor er det så svært at vise dén man er”? Anne Karin formår, at fortælle hendes dramatiske historie med masser af humor og lune, der er en stor inspiration til et godt liv uden alkohol.

Afsnit 13: Mathilde Falch

I dagens afsnit har vi besøg af musikeren Mathilde Falch. 30 årige Mathilde kan i dag fejre 5 år som ædru alkoholiker, men for 5 år siden var Mathilde – udover at være kendt som musiker – kendt for, at være en festglad pige der valgte venner ud fra, hvem der var klar på en øl. Hun endte i et regulært misbrug hvor det skulle vise sig at være en umulig opgave at adskille hendes job som musiker og livet som alkoholiker. Alkoholen begyndte at få indflydelse på to af de vigtigste ting i hendes liv – nemlig hendes musik og hendes parforhold. En dag blev hun stillet overfor et ultimatum af hendes mand, det skulle vise sig at blive hendes vendepunkt. Lyt med i dagens afsnit.

Afsnit 12: Adam August

Manuskriptforfatteren bag Underverdenen og Valhalla, Adam August, besøger os i dag. Adam fortæller levende om et vildt liv som blandingsmisbruger af feststoffer. Det hele eskalerede dagen før en eksamen hvor han ender med at tage overdosis, der næsten kostede ham livet. Alligevel formåede han at score et flot 8 tal… Hør hele historien i dagens afsnit.

Afsnit 11: Torben Hein

I dagens afsnit er vi i selskab med Torben Hein, som du måske husker fra X-Factor eller podcasten ‘Min forbandede fortid’. Torben gæster os i dag for, at fortælle om sin tid som stofmisbruger der blandt andet medførte at en stor del af hans liv blev brugt i fængsel. I dag er Torben clean og arbejder som psykoterapeut og misbrugsbrugsbehandler. Hør hans gribende fortælling i dagens afsnit.

Afsnit 10: Thomas Warberg

I dette afsnit af har vi fornøjelsen af, at have Thomas Warberg som gæst i studiet. Thomas er et kendt ansigt herhjemme. Han begår sig som komiker og er kendt fra et utal af tv-programmer i bedste sendetid – og så er han også alkoholiker. For 9 år siden havde Thomas et massivt alkoholmisbrug, der endte med at ødelægge den kreativitet han ånder for. Et black-out og et ultimatum fra hans kæreste blev heldigvis vendepunktet for ham. Hør med i dagens afsnit.

Afsnit 9: Mette Mobeck

48 årige Mette Mobeck kender folk mest fra TV2 dokumentaren ”Gaden”. Mette flytter til London som 17 årig, hvor hun ender i det vilde jetset miljø. Her lærer hun både, at spille trommer af Elton John og kommer på tourné med Bon Jovi. Livet i overhalingsbanen er dog ikke lutter glamour, det bringer nemlig også stoffer ind i Mettes liv.
Hun ender i et svært misbrug hvor jetset livet bliver skiftet ud med med et liv på gaden. Hør hendes historie i dagens podcast.

Afsnit 8: Jes ‘Børge’ Holtsø

Tidligere barnestjerne og skuespiller Jes Holtsø er bedst kendt for rollen som Børge i Olsen Banden filmene. Trods stor succes som ung stiftede han allerede bekendtskab med hash som 12 årige. Han ender i et misbrug, og som 15 årig er han også afhængig af Heroin.
I dag arbejder Jes som musiker og har været clean i 28 år. Men stofferne var meget tæt på at slå ham ihjel. Hør hvordan han kæmpede sig tilbage til livet. Det er sidste sidste afsnit af første sæson af ”En narkoman og en alkoholiker sidder på en bænk…”. (Men der kommer en sæson 2, bare rolig)

Afsnit 7: Dennis Buchleitner

Dennis er Poetry slammer og tidligere hashmisbruger. Han er vokset op i en kærnefamilie på Lolland og med en baggrund, som ungdomspolitiker og tidligere retorikstuderende. Men han endte, som misbruger.
Lars og Jan kender Dennis fra Christiania Comedy Club, hvor han er bestyrer. De har optrådt der mange gange, også når lokalet er tilrøget i hash.
Hør Dennis fortælle hvad forskellen er på at være kreativ, når man er påvirket og nu, som clean.
Hør hvordan man kan hjælpe sin kære, hvis man er vidne til, at de har et muligt misbrug. Hør også Dennis poetry-slamme Jan og Lars med et meget personligt digt.

 

Afsnit 6: Peter Werner

Peter er opvokset i Padborg i Sønderjylland hvor han i teenageårene endte i en gruppering af rødder der røg fede og spillede PlayStation. Det ledte ham til et massivt misbrug af amfetamin, syre, hash og hvad man ellers kunne opdrive i det Sønderjyske. I dag har han vendt sit liv 180 grader og arbejder som telesælger og komiker og har nu været ude af misbruget i 7 år. Men hvordan vender man sit liv så radikalt? Lyt med og hør Peters historie i dette afsnit af ”En narkoman og en alkoholiker sidder på en bænk…”

Afsnit 5: CC Randow

Carl Christian Randow er alkohol-coach, terapeaut og tidligere misbruger.
Han er vokset op i en villa på 1250 kvadratmeter i Gentofte med husholderske, chauffør og gartner. Samtidig gik det op for Carl Christian Randow, at han måske slet ikke passede ind blandt det bedre borgerskab i Nordsjælland.
Han følte sig på alle måder malplaceret. Tømmermændene fra en druktur gjorde det ikke bedre, og under forretten hoppede han over en mur og stak af. Væk fra nytårsfesten hos Anonyme Alkoholikere.
Det blev begyndelsen på en druktur, der varede tre måneder for den dengang 27-årige Carl Christian Randow.
I dag er han 49 år, og på mange måder har flugten over muren været skelsættende for hans liv.
Carl Christian Randow arbejder nu som alkohol-coach og er blandt andet kendt fra TV 2-programmet ‘Misbrug’, hvor han hjælper danskere ud af deres alkohol- og stofmisbrug.
Hør hvilke redskaber Carl Christian bruger for at hjælpe sine klienter med at komme ud af et misbrug. Og hør når Carl Christian vender roret mod Lars og Jan og får dem til at komme nærmere årsagen måske kunne være, at de endte i et misbrug.

Afsnit 4: Allan Olsen

Skuespilleren Allan Olsen er bedst kendt for roller som Charlie i ”Mig og Charlie” og Spacey i ”Midt om Natten”. I dag er vi så heldige at have ham som gæst i studiet, hvor vi får et indblik i hans misbrug, som primært bestod af alkohol. I dag bruger han sin fortid som alkoholiker på at hjælpe andre, men vejen dertil har ikke været let. Hør hans inspirerende historie i dette afsnit af ”En narkoman og en alkoholiker sidder på en bænk…”.

Afsnit 3: Thomas Wivel

I dette afsnit er vi i selskab med den kendte komiker Thomas Wivel, der siden gymnasietiden har haft et tæt forhold til Jack Daniels og fadøl. Bag den sjove mands ydre stifter vi i afsnittet bekendtskab med alkoholens mørke side – for Thomas endte som alkoholiker. Hør hans fortælling om livet som misbruger og de omkostninger det har ført med sig. Og hvordan han nu har holdt sig ædru i 6 år.

Afsnit 2: Niels Niarn

Niels – også kendt som rapperen Niarn – havde sin storhedstid i midten af 00’erne, hvor han udlevede en drengedrøm som hårdtslående rapper og fik stor succes med det. Successen havde dog en bagside, for Niels endte som misbruger af alt fra alkohol til stoffer.
I dette afsnit af ”En narkoman og en alkoholiker sidder på en bænk…” har vi fornøjelsen af at møde Niels Shahverdi Roos. Hør hans fortælling om misbruget der var tæt på at tage livet af ham.

Afsnit 1: Jan og Lars

Der var dengang Jan ødelagde en reklamefilm påvirket af stoffer. Og dengang Lars begik et indbrud, der ikke gik helt som planlagt.

I premiere afsnittet skal i møde mændene bag podcasten – nemlig 39-årige Jan Hirsch Carstensen og 47 årige Lars RS. Fælles for dem begge er, at de er tidligere misbrugere af stoffer og alkohol og har fundet vejen til et bedre liv. Hør deres historie om vejen dertil.