Hus Forbi Podcast classic

husforbi_podcast_logo_1400x1400Ville du kunne overleve uden en krone på lommen og intet sted at bo? Hvad tror du, der skal til for at bekæmpe hjemløshed og fattigdom i Danmark? Bliver personer hjemløse, fordi de har haft en dårlig opvækst? Det er nogle af temaerne, der vil blive debatteret i Hus Forbi Podcast.

Hus Forbi Podcast er Danmarks eneste radioprogram, hvor Hus Forbi-sælgere, hjemløse og socialt udsatte sidder bag mikrofonen. Her deler de deres egne historier og holdninger og interviewer kendte, politikere og taler med andre udsatte om livet på gaden. Et liv de færreste stifter bekendtskab med.

Lyt til podcasten der hvor du henter dine podcast:
Apple Podcasts Google Podcasts Spotify Podcast Addict
 Castbox Spreaker Deezer

 

 


EPISODE 11: Et systembarns liv med svigt, vold, misbrug og overgreb

Eller lyt til episoden her

Henriette Karlsen har ikke haft en skide heldig barndom på Amager. Hun er vokset op med vold og misbrug og i en familie, hvor alkohol var hverdag. På Politikens Forlag har 28 årige Henriette nu skrevet sin bog “Ama’r Halshug – Et systembarns rå fortælling”. I denne episode møder sælgeren John John Henriette i en skurvogn lige udenfor Christiania, for at snakke om Henriettes liv. Hvad er det værste der er sket? Hvad er et systembarn? Hvad vil Henriette i dag? Lyt med og få et sjældent indblik i en verden de færreste stifter bekendtskab med.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home

 

Episode 10: Mit Nørrebro med Raske Penge og sælger Simon

Eller lyt til episoden her

Sælger Simon har mødt pladeaktuelle Rasmus Poulsen, også kendt som Raske Penge, på Nørrebro til en snak om bydelen som de begge elsker. Nørrebro har mange studerende, socialt udsatte, indvandrere, kreative og hjemløse. Både Rasmus og Simon har i mange år haft deres gang på Nørrebro og på turen giver de et indblik i hvordan de hver især har brugt byen.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home

 

Episode 9: Dark Design – Når byerne bliver indrettet for at få de hjemløse ud

Eller lyt til episoden her

Simon og Thomas er hjemløse. De fortæller i denne episode, hvordan de oplever bybilledets indretning bevæger sig hen i retning, hvor der ikke er plads til hjemløse og socialt udsatte. De fortæller også på humoristisk vis, hvordan de i perioder har været nødt til at tage bolig i parkeringshuse og tomme lejligheder for at få tag over hovedet og komme væk fra jordkulden. For bænkerne kan man ikke længere ligge på.
Podcasten er en del af Hus Forbis kampagne for at synliggøre Dark Design.

Episode 8: Franz bor på mellem spor 1 og 2 på Østerport Station

Eller lyt til episoden her

Franz er hjemløs, men har indrettet et godt liv på en af Københavns travleste stationer. Hør hvordan Franz får en hverdag til at fungere, til trods for, at han er afhængig af at låne mikroovnen i 7-Eleven og toilettet på Irma og om natten sover i en temperatur, der minder om et køleskab.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Thomas, sælger 1383

 

EPISODE 7: Er du mere udsat når du er transkønnet og hjemløs?

Eller lyt til episoden her

Hus Forbi sælger John John har inviteret den transkønnede sælger Jamie og initiativtageren til LGBT+ i Hjemløshed, Tine Vesterbøg, i studiet til en snak om det at være transkønnet og hjemløs. Som transkønnet er man i en udsat position, og selvom vi ikke har statistikker fra Danmark der belyser det, så er det en større risiko for, at man som transkønnet ender i hjemløshed.
Hvilke udfordringer har Jamie haft som transkønnet hjemløs? Og hvad kan man mere generelt gøre for at hjælpe transkønnede hjemløse? Lyt med og få et sjældent indblik i en minoritets udfordringer.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Thomas, sælger 1383

 

EPISODE 6: Er der julestemning, Henrik?

Eller lyt til episoden her

Vi er rykket ud til Christiania, hvor der er julemarked i Den Grå Hal. Ude foran står Henrik Claussen og sælger Hus Forbi-avisen, og tænker lidt over oplevelsen med julen, som socialt udsat. Han fortæller også lidt om, hvilke tricks små tricks, han har lært efter 8 år som avissælger. Tak fordi, I lytter med. Glædelig jul.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve Got No Home

 

EPISODE 5: Et liv på gaden, Simon

Eller lyt til episoden her

I denne podcast møder vi Simon, sælger 2486, der netop er fyldt 23 år. Da han var 19 år blev han hjemløs og begyndte at sælge Hus Forbi i Fredericia. Men allerede i dag, 4 år senere, er han begyndt på pædagogseminariet i Kolding. Rejsen fra gade til studie har afgjort været lang og svær. Hvem er Simon? Hvorfor endte han på gaden og hvordan kom han videre? Hvad drømmer han om i dag? Lyt med her.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home

 

 

Episode 4: Vil Astrid Krag hjælpe de hjemløse?

Eller lyt til episoden her

Simon, sælger 1988, og John John, sælger 2866, har inviteret social- og indenrigsminister, Astrid Krag, forbi Hus Forbis studie. Som ny socialminister bærer hun et stort ansvar for, at få nedbragt antallet af hjemløse. Og der er mange hjemløse i Danmark.
Så hvad kan Simon og John John forvente? Skal de stadig forvente, at de og deres venner fremadrettet skal leve på gaden? Lyt med her.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Samuel, sælger 1245

 

EPISODE 3: Må man slå på hjemløse?

Eller lyt til episoden her

Hus Forbi sælger Morten er taget til Christianshavns Torv, for at interviewe Daniel, sælger 2998, om et overfald han lige var blevet udsat for et par dage forinden. Under interviewet bliver Morten og Daniel antastet af af et par unge drenge, som Daniel mener var de selv samme der overfaldt ham. Men hvad gør I gøre hvis I er vidne til et overfald om en hjemløs? Og hvad mener Morten og Daniel selv at samfundet ellers kan gøre? Lyt med og få svar fra gadens folk
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Kaare, sælger 225

 

 

EPISODE 2: Kan alle blive som Jokeren?

Eller lyt til episoden her

Tre Hus Forbi sælgere har været i biografen og set Joker. Filmen handler om skurken fra Batman, der går amok i en rus af frustration over systemet og egne indre dæmoner. Men er det noget, der ligger i os alle? Og hvordan reagerer hjemløse mennesker, der selv har haft deres kampe med systemet, når de ser Jokeren folde sig ud? Lyt med i denne episode. Denne gang sidder Simon (sælgernummer 1988) og Tim (sælgernummer 1893) igen bag mikrofonerne og har besøg af Philip (sælgernummer 142), der gennem 10 år selv var hjemløs. Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Niels, sælger 708

 

Episode 1: Skal det være kriminelt at være hjemløs?

Eller lyt til episoden her

Skal det være kriminelt at sove på gaden? Sælgerne Simon, sælgernummer 1988, og Tim, sælgernummer 1893, der begge blev hjemløse som 22-årige og stadig i dag lever som hjemløse. Simon og Tim interviewer sælgeren Morten, der sammen med den hjemløse André, har været for retten for at oprette en utryghedsskabende lejr foran Rundetårn sidste år. I podcasten er det første gang at Morten udtaler sig offentligt om hvad hans retssag har haft af betydning for hans liv. Retsordfører fra SF Karina Lorentzen ønsker at afskaffe loven. Men hvad skal der egentligt til for at få den væk? Vi havde også inviteret retsordfører Jeppe (S) og Markus Knuth (V) med i debatten, men de havde desværre ikke tid til at deltage. Lyt med i første afsnit og Simon og Tims ilddåb som værter.
Jingle: Kasper Hedegreen – I’ve got no home med indtaling af Pernille, sælger 2134