Lyden af avisen

Stemmen er Hus Forbi-sælgernes. De læser op og reflekterer, overvejer og udfordrer tekstens indhold. Kan de se sig selv i historien? Hvad er deres erfaringer? Hvordan klarer de sig gennem livet? Hvad tænker de om tilværelsen – og ikke mindst om teksten?

Hver måned bliver en nyt artikel læst op af en Hus Forbi-sælger. Du kan lytte til den herunder eller der, hvor du henter dine podcast:

Apple Podcast Spotify Google Podcasts

Maj 2022: Stine blev fjernet

Stine blev fjernet fra sin familie i Grønland og bragt til Danmark som et led i et fejlslagent eksperiment. Hun har aldrig set sin familie siden. I dag har hun fået en officiel dansk undskyldning og en erstatning, men det heler ikke alle sår. Lyt med her og hør Stine fortælle om, hvordan det har påvirket hende, hvordan hun lever i dag og, hvad hun stadig arbejder med. Læs artiklen i månedens avis.

Medvirkende: Stine Heinesen
Journalist: Jonas Kjærgaard

April 2022: Rene er indlagt i psykiatrien

Hus Forbi-sælger Rene er 48 år og har været hjemløs størstedelen af sit voksne liv. Han lever med en dobbeltdiagnose, er lige nu indlagt i psykiatrien og håber på, at han i fremtiden kan komme på et herberg, så han kan komme videre med sit liv. Lyt med her og oplev René reflektere over, hvad der har bragt ham i den situation, han er i nu, men også hvad der skal til, for at han kommer videre. Læs artiklen i månedens avis.

Medvirkende: René Skovgaard
Journalist: Jonas Kjærgaard

Marts 2022: Sanne er skizofren

I dette afsnit diskuterer Sanne sit udfordrende forløb med det psykiatriske system i Danmark. Sanne har selv interviewet tidligere statsminister Poul Nyrup, omkring regeringens nye 10-års psykiatriplan, til avisen. Som skizofren har Sanne være indlagt i Tyskland og Danmark, hun er blevet fejlbehandlet og oplevet den umyndiggørelse en tvangsindlæggelse indebærer. Læs artiklen “Medicin alene er ingen kur” i avisen og hør Sanne sætte ord på det i dette afsnit af podcasten.

Medvirkende: Sanne Juul Rasmussen
Journalist: Jonas Kjærgaard

Marts 2022: Lotte læser “Pippi”

I dette afsnit læser Lotte Susanne Jeppesen en Hus Forbi-artikel op om Pippi. Hun har selv skrevet artiklen, som er en del af Hus Forbis ordstafet. Pippi har inspireret og hjulpet Lotte igennem tilværelsen hele livet – både i dag og dengang hun løb hjemmefra som 13-årig efter flere år med fysisk og psykisk vold, ensomhed og manglende omsorg. Hør hende sætte ord på sit forbillede Pippi her i podcasten og læs artiklen i månedens avis.

Oplæser: Lotte Susanne Jeppesen
Skribent: Lotte Susanne Jeppesen
Journalist: Sofie Melin

Februar 2022: Ole læser artiklen “Kedsomhed”

I dette afsnit læser Hus Forbi-sælger Ole en artikel op om kedsomhed. Artiklen er en del af avisens ordstafet, og han har derfor selv skrevet bidraget til februar måned. Hør Ole fortælle, hvorfor han mener, at hjemløshed og kedsomhed går hånd i hånd. Lyt med, når han læser artiklen op her og find den i avisen i februar måned.

Oplæser: Ole Ibsen
Skribent: Ole Ibsen
Journalist: Signe Laursen

Januar 2022: Steen læser artiklen “Hjemløse ud af jobcenteret”

I dette afsnit læser Hus Forbi-sælger og bestyrelsesmedlem Steen artiklen Hjemløse ud af jobcenteret, mens han bidrager med sin egen fortælling og de erfaringer, han har gjort sig i mødet med jobcenteret i sin hjemløshed. Artiklen er skrevet på baggrund af et borgerforslag, der er udarbejdet af de hjemløses landsorganisation, SAND, som kort fortalt går ud på, at indsatsen for hjemløse skal flyttes fra jobcenteret til socialforvaltningen. Læs artiklen i månedens avis og lyt med her for uddybning og personlige beretninger fra Steen.

Oplæser: Steen Abildgaard
Skribent: Jonas Kjærgaard
Journalist: Josefine Skjødt

December 2021: Flemming læser artiklen “Ensomhed”

I dette afsnit læser Flemming sin Hus Forbi-artikel op om ensomhed og inddrager dig i, hvad ensomhed er for ham, hvordan ensomheden altid har fyldt og hvordan han kommer igennem den med sin bedste pelsede ven Pixie ved hans side. Artiklen er en del af avisens ordstafet, hvor Hus Forbi-sælgere skriver om et ord og sender depechen videre til en anden sælger. Læs artiklen i avisen, lyt til den her og hør, Flemming reflektere over ensomheden.

Oplæser: Flemming
Skribent: Flemming
Journalist: Josefine Skjødt

November 2021: Kisser læser artiklen “Kærlighed”

I dette afsnit læser Kisser sin Hus Forbi-artikel op om kærlighed, mens hun reflekterer over kærlighed i livet og til dem omkring sig. Artiklen er en del af avisens ordstafet, hvor Hus Forbi-sælgere skriver om et ord og sender depechen videre til en anden sælger. November måneds bidrag er skrevet af Kisser og er en hyldest til hendes mor. Hør artiklen her i podcasten.

Oplæser: Kisser
Skribent: Kisser
Journalist: Signe Laursen

Oktober 2021: Junior læser artiklen “De knækkede blomster”

I dette afsnit læser Junior en Hus Forbi-artikel op om et lille kor kaldet “De Knækkede Blomster”. Han fortæller om sit eget liv og de erfaringer, det har bragt ham. Han opfatter sig selv som en af “de heldige” hjemløse. Hør hvorfor her i podcasten.

Oplæser: Kjartan Emhjellen
Skribent: Juni Friis
Journalist: Markus Eg Schwarz-Nielsen