Jesper Engel

Jesper Engel

Sælger 2996

Med Hus Forbi behøver jeg ikke at være kriminel

Jesper Engel fandt hurtigt ud af, han var en rigtig dårlig indbrudstyv. Med kommunens stress og jag har han ingen anden indtægtskilde og lever i dag 100% af sit Hus Forbi salg.

De sidste par år har Jesper fundet ud af, at naturen hjælper ham med at blive afstresset. Sidste år valgte han derfor at begynde at gå på landevejene med sin kammerat Storken, der er landevejsridder af den gamle skole.

Jesper voksede op på en familiegård med landbrug på Falster. De fire søskende skulle hjælpe til, arbejdede meget og blev opdraget efter den gamle skole med hård kærlighed og bank. En dag voldtager faren hans mor og hun tager børnene med på krisecenter og går under jorden. De flytter derefter i en beskyttet bolig. Da er han 7 år gammel. Hans forældre bliver skilt. Han bliver boende hos sin mor, der senere finder en voldelig kæreste igen, men han er ikke kun voldelig overfor hans mor, men også overfor ham.

Hvorfor sælger du Hus Forbi?

Det gør jeg af den simple årsag, at jeg er en rigtig dårlig kriminel. Så den der kriminelle løbebane, som jeg havde som ung den har jeg måtte indse, at den kommer der ikke noget godt ud af. Og så igen pga. kommunens stress og jag, så har jeg ikke nogen anden indtægtskilde end Hus Forbi. Så jeg lever 100% af mit Hus Forbi salg.

Hvordan oplever du mødet med dem, du sælger til?

Der er rigtig mange der har tid til at stå og snakke, og størstedelen af dem, der gerne vil snakke er ældre, og mange kommer og snakker, fordi jeg har min hund Sammy. Som jeg siger, jeg kender ikke så mange mennesker, men Sammy kender de fleste. Men jeg synes der er rigtig hyggeligt, og folk er meget interesserede i at høre hvorfor jeg er hjemløs.

Hvad drømmer du om?

Hvis jeg selv fik lov til at bestemme ville jeg bare have en lille hytte et eller andet sted, i en skov eller på en ø, hvor der ikke rigtig kommer andre. Jeg vil bare have lov til at være mig selv og være sikker på, at jeg kan få 100% fred en gang imellem.

Hvad er dit bedste Hus Forbi minde?

Det er, når jeg render ind i nogle af mine gamle kunder nede fra Falster. Jeg har en kunde, der spottede mig den anden dag, da jeg sidder i Metroen nede ved Christianshavns Torv. En kunde kommer forbi med sin søn, og da hun er halvvejs oppe af trappen, vendte hun sig om, og spurgte om jeg ikke solgte aviser nede i Kvickly på Falster? Det er dejligt, når kunderne genkender en.

Hvis du mødte dig selv på gaden som 12 årig og skulle give dig selv et godt råd?

Gennemfør din militærkarriere og sørg for at læse nogle flere bøger. Og selvfølgelig lade være med at tage stoffer.