Guider

OLE
For ti år siden havde jeg ikke troet, jeg kunne blive hjemløs. Jeg havde et stabilt liv med job, kæreste og hjem. Jeg arbejdede som logistik- og lagerchef i mange år. Nærmest fra den ene dag til den anden smuldrede mit liv mellem hænderne på mig, og jeg stod på gaden. Jeg har boet på et herberg i to år, men i dag har jeg min egen lejlighed og arbejder for Tur på kanten og Pant for Pant gennem det sociale frikort. Du kan også finde mig foran Føtex på Fasanvej på Frederiksberg, hvor jeg altid sælger mine aviser. Det giver mulighed for at tjene lidt ekstra, have noget at stå op til og et arbejdsfællesskab med gode mennesker.

Jeg er 58 år, ædru alkoholiker og blev socialt udsat midt i livet.

Kom med på min livsvandring og hør meget mere. Bestil din tur her.

JETTE
Jeg blev hjemløs, efter jeg fik kræft. Jeg kunne ikke arbejde, mens jeg fik behandling, og da sygedagpengene var brugt op, kom jeg på kontanthjælp. Jeg blev nødt til at samle flasker for at få nok penge til huslejen. Til sidst blev jeg smidt ud, og derfra stod jeg på gaden. Hele mit liv har jeg været en del af samfundets hamsterhjul. Et arbejde, tre børn og en lejlighed. Jeg har betalt skat i 40 år, med troen på at det danske sikkerhedsnet ville samle mig op, hvis jeg fik brug for det. Men virkeligheden er noget andet.

I dag bor jeg på herberg og venter på at få en lejlighed, jeg har råd til at bo i. Jeg får stadig forbyggende behandling imod brystkræft.

Min historie viser, at der er mange årsager til hjemløshed, og at det ikke nødvendigvis kommer af misbrug og psykisk sygdom.

Kom med på min livsvandring og hør mere. Bestil din tur her.

KIM
Jeg har kæmpet med ludomani i 25 år. For fire år siden stoppede jeg med at gamble, da det ødelagde alt omkring mig. Jeg havde ikke lyst til at leve længere og mit eneste valg var blive hjemløs sammen med min hund Ronja. Jeg solgte Hus Forbi og boede sammen med en kollega ved Rundetårn. Det har givet mig en frihed, som jeg ikke har fundet andre steder. Jeg går Tur på Kanten, fordi det minder mig om hvor jeg ikke skal tilbage til og fordi jeg gerne vil lære Hr. og Fru. Danmark om, hvordan livet på kanten kan se ud.

Kom med på min livsvandring og hør mere. Bestil din tur her.

PHILLIP
Jeg har bygget mit eget hus, haft mit eget firma og et fint ægteskab. Men da vi mistede vores børn ved en trafikulykke, gik vores forhold i stykker. Jeg røg på monsterdruk og stod lige pludselig på gaden. Her boede jeg i 12 år, før jeg fik en lejlighed. Jeg tror på, at alle kan blive hjemløse, for jeg har haft et helt almindeligt liv. Men selvom livet som hjemløs har været hårdt, har det gjort mig, til den jeg er. På gaden har jeg fundet fællesskab og sammenhold, og i dag arbejder jeg for bedre vilkår for hjemløse og udsatte. Jeg har været en del af de hjemløses landsorganisation, SAND, i mange år, og jeg sidder i Hus Forbis bestyrelse.

Jeg tror på, at hjemløse skal sidde med ved bordet, når der skal diskuteres politik, og jeg håber også, at I vil inddrages i min fortælling.

Kom med på min livsvandring og hør mere. Bestil din tur her.