DU KAN HJÆLPE OS

Gør en forskel

Vi kæmper for at gøre en forskel for samfundets udsatte.
Vi arbejder for at give taletid til dem, der sjældent bliver lyttet til.

Vi arbejder for

#1

At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udsatte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.

#2

At give de hjemløse og socialt udsatte mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

#3

At sikre, at avisen Hus Forbi produceres i et samarbejde mellem hjemløse og professionelle.

#4

at udvikle, etablere og støtte aktiviteter og virksomhed, hvor hjemløse og andre socialt udsatte gennem egen virksomhed har mulighed for at forbedre deres livssituation.

Hvor mange sælger Hus Forbi?

Vi har ca. 4000 registrerede sælgere. De fleste er i hovedstadsområdet, men vi har sælgere over hele landet, specielt i andre større byer som Aarhus, Aalborg, Esbjerg, og Odense.
Du indgår i et stærkt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden.

Aviserne køber du hos os for 25 kroner, og derefter sælger du dem til gode mennesker for 50 kroner. Så du tjener 50% og 50% går til vores arbejde for udsatte.

Fakta

Vi har ca. 4000 registrerede sælgere. De fleste er i hovedstadsområdet, men vi har sælgere over hele landet, specielt i andre større byer som Aarhus, Aalborg, Esbjerg, og Odense.

avis

Hus Forbi koster 50 kr. i gadesalg.

De 25 kroner går til dig som sælger, og 25 kroner går til foreningens arbejde.

calendar-primary

Hus Forbi udgives af foreningen Hus Forbi og udkommer 12 gange om året.

Indholdet er samfundsrelevante artikler omkring livet på gaden, psykiatri og andre områder der fortjener mere opmærksomhed.

Saelger_tjener

Sælgeren tjener 25 kr. pr. avis.

Mange bruger omsætningen til at få styr på deres tilværelse i form af at få ordnet tænder, husleje indskud eller medicin.

Netvaerk

De sidste 25 kr. går til produktion, administration og støtte.

Pengene anvender Hus Forbi til, at hjælpe samfundets udsatte med medicin, retshjælp, juridisk bistand samt til vores refugium hvor man kan komme på fode igen.

Mød en sælger

Mød Klaus, en af vores sælgere

For enden af en lang og ujævn grusvej ligger et gammelt husmandssted. Hækken er trimmet, og grenene på det store æbletræ bugner med frugter. Ingen naboer, så langt øjet rækker, kun marker. I laden er der en stor indhegning fyldt med halm og træsmuld. I midten ligger Boris og snorker. Boris, et hængebugsvin, der er lige så bred, som han er høj. Overalt finder man værktøj til diverse projekter, og stedet minder alt i alt om en hjemløseversion af tv-serien ‘Bonderøven’.
Her bor Klaus. Han har fået lov til at overtage stedet fra nogle venner, som ikke vidste, hvad de skulle bruge det til.

Læs meget mere om Klaus i vores historie

quote
“Der skete først noget da jeg kom væk fra byen. Nu lever jeg det frie liv på den “rigtige” måde”
Klaus, tidligere hjemløs

Knap 282.000 danskere kan betegnes som socialt udsatte i større eller mindre grad

close-w
Luk