OM HUS FORBI

VI skabeR debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte

Det arbejder vi for

#1

At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke har en stemme i den offentlige debat. Hus Forbi er talerør for denne del af befolkningen og sætter deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne.

#2

At give hjemløse og udsatte sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have et fast holdepunkt i tilværelsen og noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Hvor mange sælger Hus Forbi?

Vi har ca. 4000 registrerede sælgere. De fleste er i hovedstadsområdet, men vi har sælgere over hele landet, specielt i andre større byer som Aarhus, Aalborg, Esbjerg, og Odense.
Du indgår i et stærkt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden.

Aviserne køber du hos os for 25 kroner, og derefter sælger du dem til gode mennesker for 50 kroner. Så du tjener 50 procent og 50 procent går til foreningens arbejde for udsatte.

Fakta

Hus Forbi er en forening der har til formål at hjælpe samfundets udsatte.
Det gør vi gennem vores aktiviteter, herunder at sælge avisen Hus Forbi. Når du køber en avis er det vigtigt at du tager avisen med dig, på den måde hjælper du bedst. Avisen koster 50 kroner, hvoraf sælgeren får 25 kroner og foreningen Hus Forbi får 25 kroner.

Mange af vores sælgere bruger Hus Forbi som en løftestang til at komme på fode igen, og derigennem at få en fast holdeplads i livet. Hus Forbi er nemlig et stærkt socialt fællesskab.

avis

Hus Forbi koster 50 kr. i gadesalg.

De 25 kroner går til dig som sælger, og 25 kroner går til foreningens arbejde.

calendar-primary

Hus Forbi udgives af foreningen Hus Forbi og udkommer 12 gange om året.

Indholdet er samfundsrelevante artikler omkring livet på gaden, psykiatri og andre områder der fortjener mere opmærksomhed.

Saelger_tjener

Sælgeren tjener 25 kr. pr. avis.

Mange bruger omsætningen til at få styr på deres tilværelse i form af at få ordnet tænder, husleje indskud eller mad.

Netvaerk

De sidste 25 kr. går til produktion, administration og distribution.

Pengene anvender Hus Forbi til, at hjælpe samfundets udsatte med medicin, retshjælp, forsikringer, juridisk bistand, sociale aktiviteter, tøj samt til vores refugium hvor du kan komme på fode igen.

Mød en sælger

Mød Klaus, en af vores sælgere

For enden af en lang og ujævn grusvej ligger et gammelt husmandssted. Hækken er trimmet, og grenene på det store æbletræ bugner med frugter. Ingen naboer, så langt øjet rækker, kun marker. I laden er der en stor indhegning fyldt med halm og træsmuld. I midten ligger Boris og snorker. Boris, et hængebugsvin, der er lige så bred, som han er høj. Overalt finder man værktøj til diverse projekter, og stedet minder alt i alt om en hjemløseversion af tv-serien ‘Bonderøven’.
Her bor Klaus. Han har fået lov til at overtage stedet fra nogle venner, som ikke vidste, hvad de skulle bruge det til.

Læs meget mere om Klaus i vores historie

quote
“Der skete først noget da jeg kom væk fra byen. Nu lever jeg det frie liv på den “rigtige” måde”
Klaus, tidligere hjemløs

Knap 282.000 danskere kan betegnes som socialt udsatte i større eller mindre grad

Vi hjælper med virkeligheden

Dit salg skaber penge til at hjælpe på så mange måder…

Hus Forbi hjælper på mange fronter, når sælgerne ikke selv kan få hverdagen til at hænge sammen. Lige fra retshjælp over dyreforsikringer og transport til medicin.

Dette er bare nogle af de områder, du kan støtte.

close-w
Luk