arrow-left-primary Tilbage
Det sociale kontantkort er truet

Lukning af Mobile Pay-ordning rammer udsatte på gaden

 

Hvidvasklovgivningen rammer nu udsatte mennesker på gaden, i stedet for de terrorister og organiserede finanssvindlere, som den var tiltænkt.

Det kan ikke lade sig gøre for de mest udsatte Hus Forbi-sælgere at skaffe et pas, scanne det ind, oprette en online bank og alt det andet bureaukrati, som er svært nok for hr og fru Danmark. For dem der lever på gaden, uden papirer og uden digital adgang, er det helt uoverstigeligt. Konsekvensen er, at de vil miste deres indtægt og også det faste holdepunkt og fællesskab, som Hus Forbi giver.

Det har længe været et problem, at kontanterne er blevet erstattet af Mobile pay og digital betaling, men heldigvis har Danske Bank hjulpet os, og sammen har vi udviklet et socialt kontantkort, så de hjemløse kan sælge deres aviser.

Både Hus Forbi og Danske Bank har været glade for samarbejdet om en digital betalingsløsning for Hus Forbi-sælgerne, men nu går den ikke længere. Lovgivningen er for firkantet.

Hvis vores sociale kontantkort må lukke, risikerer vi at skubbe udsatte mennesker endnu længere ud på kanten.

Danske Bank og Hus Forbi har løsningen – det gode samarbejde, hvor vi håndholder kontantkort til de mest udsatte sælgere. Lige nu drejer det sig om 852 af de mest udsatte.

Vi har brug for hjælp fra politikerne, så vi kan fortsætte vores gode løsning, og hvidvasklovgivningen ikke rammer de forkerte.

close-w
Luk